< Notícies

JOHAN CRUYFF

- 2016-03-24

Benvolguts culers,

Avui és un dia trist. Se n'ha anat un dels grans del barcelonisme. Avui ha mort Johan Cruyff a l'edat de 68 anys. Tot el barcelonisme plora la mort d'un home que va canviar moltes coses tant com a jugador com més tard com a entrenador. Ell ens va fer creure que guanyar era possible, ens va fer creure que el Barça era un gran club, ens va fer il·lusionar, ens va meravellar amb el seu estil tan personal d'entendre el futbol. Li hem d'agraïr moltes coses, però sobretot li hem d'agraïr ser on som a dia d'avui.

Segurament molta gent jove pensa que el Barça sempre ha estat un equip guanyador. Però els que ja tenim una edat sabem que no sempre ha estat així. Durant molts anys ens va mancar autoconfiança. Qui encara no sent de tant en tant algú dir al Camp Nou "ai que perdrem..." "ai que ens remuntaran". Si bé ara són comentaris molt minoritaris, no fa tants anys eren la sensació general en molts partits. Amb l'arribada d'en Johan com a jugador van canviar moltes coses. Però va ser sobretot en la seva etapa com a entrenador que va aflorar l'estil Barça que avui coneixem. Ell va crear el "Dream Team" i ens va portar a guanyar la primera Copa d'Europa (Wembley 1992). La llavor que ell va sembrar ha continuat fins ara. Deixebles seus com en Rikjard, en Pep Guardiola, en Tito, o en Luis Enrique, han continuat aquesta filosofia que tants bons moments ens ha fet viure, i tants títols ens ha fet guanyar.

La PBG ens solidaritzem amb la família i amb tota la culerada que avui viu aquesta pèrdua amb tanta tristor.

Encara tenies moltes coses per fer... però la teva petja romandrà sempre als cors blaugranes que avui et recorden amb emoció.

Descansi en pau.

-------------------------------

Si vols fer-te soci de la PBG, descarrega't el Formulari Word adjunt, complementa'l i fes-nos el arribar! T'hi esperem!