< Notícies

Quan els xuts no porten gols

- 2010-10-04

Les dades són clares. Aquesta temporada el Barça de Guardiola xuta més que mai i marca menys gols que mai.

“Juguem millor que el primer any”, va assegurar Guardiola abans del partit contra el Mallorca. Els remats realitzats acrediten les paraules del tècnic perquè el Barça arriba amb més facilitat a porteria contrària aquesta temporada, però la pilota no acaba entrant.

Dos xuts menys que contra el Panathinaikos

Contra el Mallorca el FC Barcelona va marcar un gol en 26 remats a porteria. Curiosament l’equip només va xutar dues vegades menys que contra el Panathinaikos, quan el Barça va marcar cinc gols. Està clar que en el darrer partit els blaugranes va demostrar un gran poder ofensiu, però això no es va transformar en gols.

Racing, menys xuts i més còmode

La victòria en Lliga més plàcida d’aquesta temporada va arribar el dia que menys vegades es va xutar. Contra el Racing de Santander es va guanyar 0-3, però aquell dia només es van fer 10 rematades, gairebé una tercera part dels xuts realitzats contra el Mallorca.

Xutem més que la temporada passada

Aquesta temporada el Barça té una mitjana de 18,75 remats per partit, mentre que el curs passat l’equip de Guardiola feia 15,6 xuts a porteria per partit, en els dos casos sense comptar les Supercopes. Fa dues temporades el Barça va fer 17 remats per partit, menys que actualment, així que s’ha d’estar tranquil perquè si l’equip té tantes ocasions els gols acabaran arribant.